Cukiernia "Pasierb" tel. 17 225 35 83                                        Cukiernia "Pasierb" tel. 17 225 35 83                                      Cukiernia "Pasierb" tel. 17 225 35 83                                 Cukiernia "Pasierb" tel. 17 225 35 83                                        Cukiernia "Pasierb" tel. 17 225 35 83 

Ciasta tortowe

kawałek ciasta tortowego Ciasta tortowe przygotowujemy według tradycyjnych technik cukierniczych. Jesteśmy jednak otwarci na nowości, tak aby na Państwa stołach znalazły się najbardziej oryginalne i wyszukane wyroby. Wykorzystujemy rozmaite kształty oraz nadzienia. Do przekładania ciast używamy między innymi domowych dżemów, konfitur, mas budyniowych, kakaowych lub uzupełnionych owocami. Jesteśmy pewni, że wszyscy z Państwa wybiorą coś zgodnie ze swoimi upodobaniami smakowymi.

 

Czym różni się ciasto tortowe od klasycznego tortu?

Porównanie tortu z ciastem tortowym wydaje się trudne, ponieważ często nie dostrzegamy między nimi różnicy. Jednak te dwa desery to innego rodzaju wyroby cukiernicze. Najważniejszą różnicą jest kształt. Ciasta wypiekamy zazwyczaj w prostokątnych formach w całości. Torty wykonujemy przede wszystkim z ciasta biszkoptowego, które przekładamy  kremem i owocami. Najpopularniejsza w przypadku tortów jest forma okrągła. Możemy uzyskać różne wielkości okręgów i ułożyć je piętrowo: od największego do najmniejszego. Powstanie dzięki temu wysoka i atrakcyjna kombinacja cukiernicza.

 

Na jakie okazje najlepiej sprawdzi się ciasto tortowe?

Ciasta tortowe doskonale sprawdzają się jako poczęstunek podczas imprez rodzinnych, urodzin, imienin, pikników, spotkań służbowych i wielu innych. Jeśli chcą Państwo urozmaicić menu i zachwycić swoich gości, polecamy tę formę wypieków. Świetnie sprawdza się w przypadku dużej grupy zaproszonych osób. Tego rodzaju ciasta zazwyczaj nie są bogato dekorowane, więc w łatwy sposób można je przewozić.