Ciasta tortowe
Ciasta tortowe przygotowujemy według tradycyjnych technik cukierniczych. Jesteśmy jednak otwarci na nowości, tak aby na Państwa stołach znalazły się najbardziej oryginalne i wyszukane wyroby. Wykorzystujemy rozmaite kształty oraz nadzienia. Do przekładania ciast używamy między innymi domowych dżemów, konfitur, mas budyniowych, kakaowych lub uzupełnionych owocami. Jesteśmy pewni, że wszyscy z Państwa wybiorą coś zgodnie ze swoimi upodobaniami smakowymi.
Czym różni się ciasto tortowe od klasycznego tortu?
Porównanie tortu z ciastem tortowym wydaje się trudne, ponieważ często nie dostrzegamy między nimi różnicy. Jednak te dwa desery to innego rodzaju wyroby cukiernicze. Najważniejszą różnicą jest kształt. Ciasta wypiekamy zazwyczaj w prostokątnych formach w całości. Torty wykonujemy przede wszystkim z ciasta biszkoptowego, które przekładamy kremem i owocami. Najpopularniejsza w przypadku tortów jest forma okrągła. Możemy uzyskać różne wielkości okręgów i ułożyć je piętrowo: od największego do najmniejszego. Powstanie dzięki temu wysoka i atrakcyjna kombinacja cukiernicza.
Na jakie okazje najlepiej sprawdzi się ciasto tortowe?
Ciasta tortowe doskonale sprawdzają się jako poczęstunek podczas imprez rodzinnych, urodzin, imienin, pikników, spotkań służbowych i wielu innych. Jeśli chcą Państwo urozmaicić menu i zachwycić swoich gości, polecamy tę formę wypieków. Świetnie sprawdza się w przypadku dużej grupy zaproszonych osób. Tego rodzaju ciasta zazwyczaj nie są bogato dekorowane, więc w łatwy sposób można je przewozić.